Torstaina 20.12. pelatuissa puulaakin finaaleissa Syksyn 2018 puulaakien voittajajoukkueeksi tiensä raivasi LC Riutta. Naisten finaalin voitti Armi Heimonen ja miesten pokaalin nappasi Markku Krook. Onnea voittajille ja tammikuussa 2019 taas jatketaan!

Puulaaki Syksy 2018 otteluohjelma ja tulokset

Koillinen

Kaakko

Lounas

Puulaaki tilastotietoa

Syksyn varmin merkki on Liikelataamon puulaaki. Kevään pokaalit on kaiverrettu ja uusi jahti alkaa! Mahtava määrä joukkueita on valmiina kilpailemaan paikasta auringon alla. Hetki on aikaa vuoden parhaimpiin kilpailuihin, joihin ei todistettavasti tähänkään mennessä ole liikaa ulkonäköä tai taitoa vaadittu. Huumorintajua kannattaa olla ripaus mukana, niin omaa oloaan ei tarvitse olla purkamassa terapeutilla ensimmäisten pelien jälkeen.

Virallisena kisajuomana toimii tänäkin vuonna tutuksi tullut Tsingtao!

Lisää infoa löytyy alhaalta “virallisten” sääntöjen lisäksi, joihin Lataamo pidättää täysin mielivaltaisen muutosoikeuden.

“Virallinen” osuus

Itse peli

Pelissä kaksi joukkuetta kohtaa toisensa kolmen yhteissarjan pelissä, jossa jokaisesta yhteissarjan voitosta saa 2 pistettä alkulohkoon. Yhteissarjassa kolmen pelaajan sarjan tulos lasketaan yhteen. Joukkue heittää yhteensä yhdeksän sarjaa. Kokonaistuloksen voitosta saa 2 pistettä. Yhden pelin maksimipistetulos on siis 8. Jos yhteissarja päättyy tasan, kumpikin joukkue saa yhden pisteen. Joukkue voi keilata pelin yhdellä haamupelaajalla, jolle tulokseksi lasketaan 110 pistettä/sarja tasoituksineen. Joukkue voi vaihtaa vaihtopelaajia sarjojen välissä.

Esimerkki

Joukkue Hemmot pelaa joukkue Ladyja vastaan. 3 hemmoa heittää sarjan ekassa erässä ja yhteispisteiksi sarjasta tulee 500. Ladyille samanlaisesta 400. Hemmoille 2 pistettä. Toisessa erässä pisteet samat. Hemmoille 2 pistettä. Kolmannessa Ladyt saavat 500 ja Hemmot 450. Ladyille 2 pistettä. Yhteispisteet Hemmoilla 1450 ja Ladyilla 1300, joten Hemmoille vielä 2 pistettä. Peli päättyy Hemmoille 6-2.

Etiketti

Virallisissa kisoissa heitetään vuorotellen, eikä huudella vastustajan heittäessä. Puulaakissa annetaan toisen joukkueen pelaajille heittorauha heidän näin halutessaan. Tässä voi käyttää omaa pelisilmää, ja toki hyvänhenkiseen sanailuun kannustetaan. Virallisissa kisoissa ei myöskään saa käyttää alkoholia. Puulaakissa ei ole pakko käyttää. Puulaakissa odotetaan, että vastustajajoukkue saa oman eränsä valmiiksi, ennen kuin seuraava erä alkaa.

Tasoitukset

Käytetään tasoituksia seuraavasti per sarja:

  • M- ja A-luokka                     0 pistettä
  • B-luokka                            10 pistettä
  • C-luokka                            15 pistettä
  • D-luokka                            20 pistettä
  • Ei-rekisteröityneet           30 pistettä

Hinta 24 €/peli.  Jos maksu jaetaan joukkueen kesken, kaikki maksajat yhtä aikaa kassalle.