PUULAAKI 2017 kevät

Puulaaki 2017 kevät otteluohjelma ja tulokset

Sarjataulukot:

Koillinen sarjataulukko kevät 2017

Kaakko sarjataulukko kevät 2017

Lounas sarjataulukko kevät 2017

Puulaaki tilastotietoa

 

Kevään varmin merkki on Liikelataamon puulaaki. Jälleen ennätysmäärä joukkueita on valmiina kilpailemaan paikasta auringon alla. Hetki on aikaa päästä mukaan vuoden parhaimpiin kilpailuihin, joihin ei todistettavasti tähänkään mennessä ole liikaa ulkonäköä tai taitoa vaadittu. Huumorintajua kannattaa olla ripaus mukana, niin omaa oloaan ei tarvitse olla purkamassa terapeutilla ensimmäisten pelien jälkeen. Tosin terapeutin kanssa käydään tälläkin hetkellä neuvotteluja, että saadaan kunnon pakettihinta uusien joukkueiden kuntouttamiseen ja vanhojen vapaaehtoiseen pakkohoitoon (Lataamon kannalta vapaaehtoista, joukkueiden osalta ei).

Uusina taitolajeina tänä vuonna on saada tilattua mahdollisimman monimutkaista murtolukua käyttäen kahvimukillinen, “Aivan mahtavaa!”-huutojen lukumäärän arvaaminen kaudella ja parhaimman letkautuksen keksiminen. Virallisena kisajuomana toimii tänäkin vuonna Tsingtao. Tsingtaon mukana olo ei ole tullut halvaksi Kiinalle, joka on joutunut ykkösjuoman paikan varmistamiseksi tekemään muutoksia yhden lapsen politiikkaan, jotta työvoimaa olisi tarpeeksi. Laskennallisesti 1,4 miljardia ei vain vielä yksinkertaisesti riitä. Onneksi Lataamo pitää kuitenkin polkuhintoja vielä peleissä, eli 24 € ovat kustannukset per peli per joukkue.

Lisää infoa löytyy alhaalta “virallisten” sääntöjen lisäksi, joihin Lataamo pidättää täysin mielivaltaisen muutosoikeuden. Tästä on monien tapausten takia käyty korkeimmalta oikeudelta hakemassa ennakkopäätös, joka oli täysin Lataamon puolella.

“Virallinen” osuus

Itse peli

Pelissä kaksi joukkuetta kohtaa toisensa kolmen yhteissarjan pelissä, jossa jokaisesta yhteissarjan voitosta saa 2 pistettä alkulohkoon. Yhteissarjassa kolmen pelaajan sarjan tulos lasketaan yhteen. Joukkue heittää yhteensä yhdeksän sarjaa. Kokonaistuloksen voitosta saa 2 pistettä. Yhden pelin maksimipistetulos on siis 8. Jos yhteissarja päättyy tasan, kumpikin joukkue saa yhden pisteen. Joukkue voi keilata pelin yhdellä haamupelaajalla, jolle tulokseksi lasketaan 110 pistettä/sarja tasoituksineen. Joukkue voi vaihtaa vaihtopelaajia sarjojen välissä.

Esimerkki

Joukkue Hemmot pelaa joukkue Ladyja vastaan. 3 hemmoa heittää sarjan ekassa erässä ja yhteispisteiksi sarjasta tulee 500. Ladyille samanlaisesta 400. Hemmoille 2 pistettä. Toisessa erässä pisteet samat. Hemmoille 2 pistettä. Kolmannessa Ladyt saavat 500 ja Hemmot 450. Ladyille 2 pistettä. Yhteispisteet Hemmoilla 1450 ja Ladyilla 1300, joten Hemmoille vielä 2 pistettä. Peli päättyy Hemmoille 6-2.

Etiketti

Virallisissa kisoissa heitetään vuorotellen, eikä huudella vastustajan heittäessä. Puulaakissa annetaan toisen joukkueen pelaajille heittorauha heidän näin halutessaan. Tässä voi käyttää omaa pelisilmää, ja toki hyvänhenkiseen sanailuun kannustetaan. Virallisissa kisoissa ei myöskään saa käyttää alkoholia. Puulaakissa ei ole pakko käyttää. Puulaakissa odotetaan, että vastustajajoukkue saa oman eränsä valmiiksi, ennen kuin seuraava erä alkaa.

 

Tasoitukset

Käytetään tasoituksia seuraavasti per sarja:

  • M- ja A-luokka                     0 pistettä
  • B-luokka                            10 pistettä
  • C-luokka                            15 pistettä
  • D-luokka                            20 pistettä
  • Ei-rekisteröityneet           30 pistettä

Hinta 24 €/peli.  Jos maksu jaetaan joukkueen kesken, kaikki maksajat yhtä aikaa kassalle!