Saarikkeen I-ERIKOISKISA

Tulokset

Kisaselostus

Saarijärven oman keilaseuran Saarikkeen ensimmäisen erikoiskilpailun finaali käytiin 3.1.2015. Pääpalkintona oli 600 euroa. Finaaliin pääsi 12 alkukilpailun parasta. Kisassa heitettiin 6 sarjaa eurooppalaisittain, eli joka sarjan jälkeen vaihdettiin rataa yhden oikealle. Kuudennelta radalta vaihdettiin ensimmäiselle radalle. Jokainen keilasi siis yhden sarjan jokaisella radalla. Kilpailijat saivat tasoituksia perustuen virallisissa kilpailuissa heitettyyn valtakunnalliseen keskiarvoon. Keskiarvotaulukkona käytettiin 205-155/80 %. Rataprofiilina oli Brunswickin Competitive 2, joka osoittautui monelle hankalaksi alkukilpailusa. Profiili vaati keilaajalta suurta tarkkuutta. Profiilista johtuen tulostaso alkukilpailuissa ei karannut kovin ylös. Kilpailun johtaja Juhani Saarinen sanoi muutaman sanan ennen kilpailua ja neljä harjoitusheittoa lähtivät käyntiin.

Kilpailijat olivat radoilla alkukilpailun sijoituksen mukaan järjestyksessä parhaasta tuloksesta aloittaen. Ensimmäisellä radalla aloittivat Pasi Korhonen Saarikkeelta ja Aapo Kantsila Äänekosken Kos-Keista. Pasi voitti alkukilpailun keilatessaan vielä Ice-Bowlingin nimissä pistein 1409 ja Aapo tuli toiseksi pisteillä 1401. Muita yli 1400 pisteen ylityksiä ei tullut alkukilpailussa. Aapo on syntynyt vuonna 2004 ja suoritushetkellä hänellä oli ikää 11 vuotta. Toisella radalla aloitti Jesse Kallio, joka voitti aiemmin aamulla Äänekoskella käydyn Kos-Kein Kaadot. Jesse on vuonna 1994 syntynyt vasenkätinen ja omaa kovimman keskiarvon tästä kilpailuryhmästä (221,65). Toisella radalla keilasi Jessen parina Jukka Poutiainen, joka on Keski-Suomen aluevalmentaja keilauksessa. Jukka toi alkukilpailuun mukanaan kolmannella radalla aloittavan Heikki Tiaisen. Miesten välinen ero tasoitusten jälkeen oli pisteen verran Jukan hyväksi alkukilpailussa. Parina Heikillä on Kos-Kein Kai Perälä. Neljännellä radalla aloitti Jukka Honkala. Parina Honkalalla oli Roosa Lundén, vuonna 1994 syntynyt M-luokan vasuri. Viidennellä radalla aloitti Ilpo Kinnunen. Hän on Saarijärveltä kotoisin oleva, mutta Kos-Kein riveissä keilaava kisan vanhin osallistuja. Ikää Ilpolla oli suoritushetkellä 74 vuotta. Ilpo on vaikuttanut paljon Saarijärvellä uusien keilaajien parissa. Parina Ilpolla oli Kari Saloranta Bermuda BT:stä Hyvinkäältä. Kari on kuitenkin kotoisin Saarijärveltä ja sen takia nämä kisat ovat sydäntä lähellä. Kuudennella radalla aloiti Saarikkeen Eero Piispanen. Viimeinen finaalin selvinnyt Blombergin Henrik ei valitettavasti pystynyt osallistumaan, joten täytteenä heitti Saarikkeen puheenjohtaja Matti Ikkala Eeron parina. Yleisöä kisan alkuun kerääntyi hieman yli kaksikymmentä henkeä ja ilmapiiri oli odottava. Kantsilalla, Kalliolla, Lundénilla ja Perälällä oli jo yhdeksän sarjaa alla aamun Äänekosken finaalista. Kallio voitti, Lundén oli neljäs, Katsila kuudes ja Perälä seitsemäs Äänekoskella.

Ensimmäinen sarja lähti käyntiin ja keiloja kaatui tasaisesta. Korhonen ja Honkala jäivät hieman odotetusta tasosta. Sarjan jälkeen TOP 3: 247 Kallio, 234 Lundén ja 221 Kantsila.

Toisen sarjan aikana Aapo keräsi suurimmat aplodit. Tukijoukkoja oli hyvin, mutta kyllä näin nuoren varmat otteet ansaitusti saivat myös muutkin mukaan seuraamaan. Aapo keilasi toiseen sarjaan puhtaana pisteet 259 ja täyskaatoja syntyi kymmenen! Tilanne tasoittui Kallion ja Kantsilan välillä ja kolmanteen sarjaan lähdettiin tasapisteissä. Hyvän sarjan heitti Piispasen Eero, joka nousi Lundénista ohi. TOP 3: 516 Kallio & Kantsila ja 487 Piispanen.

Kolmannessa sarjassa yleisöä löysi enemmän paikalle, ja Kinnusen Ilpo keräsi aplodit, vaikka loppusarja olikin vaikeaa. Kai Perälälle syntyi vaikeita reikiä sarjaan kolme peräkkäin. Kantsila onnistui paremmin kuin muut kärkikolmikosta ja sarjan jälkeen TOP 3: 722 Kantsila, 709 Kallio ja 685 Piispanen.

Neljännessä sarjassa Kallio laittoi tuulemaan ja keilasi puhtaan sarjan yhdeksällä täyskaadolla ja kahdella 9/:lla. Pisteitä kertyi 258 sarjasta ja Jesse siirtyi johtoon, Kantsilan pudotessa toiseksi. Kolmanneksi nousi neljänneltä sijalta hyvällä 244 pisteen sarjalla Heikki Tiainen, kisan kolmas vasenkätinen keilaaja. TOP 3: 967 Kallio, 930 Kantsila ja 917 Tiainen.

Viidennessä sarjassa Jesse kasvatti eroaan muihin paitsi Lundéniin. Roosa keilasi komeat 267 taululle 11 täyskaadon saattelemana. Tämä oli suurin määrä täyskaatoja finaalissa yhteen sarjaan. 12 olisikin tarkoittanut Liikelataamon ensimmäisen 300:n rikkomista. TOP 3: 1200 Kallio, 1149 Kantsila ja 1138 Lundén.

Viimeisessä sarjassa Kallio ja Lundén tekivät tasaista työtä. Kantsilan tulos tippui edellisiin sarjoihin verrattuna, joka mahdollisti Tiaisen nousun kärkikolmikkoon. Vuonna 2004 syntynyt Kantsila tuli lopputuloksissa neljänneksi. Finaalin TOP 3: 1412 Kallio, 1359, Lundén ja 1339 Tiainen.

Kallio heitti finaalissa kovemman tuloksen, kuin kukaan heitti alkukilpailussa. Kalliolta ja Lundénilta jäi monet ansaitut aplodit saamatta pelkästään sen takia, että heiltä odotetaan tulosvarmuutta aiempien suoritusten perusteella nuoresta iästä huolimatta. Kantsilasta tullaan vielä kuulemaan paljon, kun kisakokemusta tulee lisää ja nuori mies kasvaa hieman kokoa. Finaalissa hän keilasi kevyemmällä pallolla kuin muut, joka antaa hieman tasoitusta kaatovoiman vähentyessä.

Kalliolla ja Lundénilla oli eniten kaatoja (K:48 L:47) ja ainoastaan Tiainen ylsi edes samalle kymmenluvulle (T:41). Ainoa 30-40 kaadon väliin päässyt oli Jukka Poutiainen 32 kaadolla. Ensimmäisen pallon korkeimmat keskiarvot löytyvät Kalliolta 9,6; Lundénilta 9,4 ja Tiaiselta 9,4. Vähiten avoimia ruutuja jätti Tiainen, jolla keskiarvollisesti oli 0,8 avoimia per sarja. Kalliolla avoimia jäi 1,0 per sarja ja Lundénilla 1,2. Mainittakoon myös, että kilpailussa viidenneksi tulleen Ilpo Kinnusen avoimien ruutujen keskiarvo oli 1,3. Ilpolla kilpailujen jälkeen oli eniten paikkoja listallaan 29 kappaleella ja hän pelasikin pisimpään ehjää peliä, joka päättyi toisen sarjan seitsemännen ruudun missiin. Muut eivät saaneet ensimmäistä sarjaansa ehjäksi. Eero Piispanen pelasi myös hienoa paikkopeliä 28 kappaleella. Saloranta paikkoi kolmanneksi eniten 26 kappaleella. Vähiten reikiä (1) tuli pelin aikana Tiaiselle. Eniten reikiä paikkoi sekä määrällisesti että keskiarvollisesti Eero Piispanen. Kuudesta reiästä hän paikkasi kaksi.

Nämä kilpailut olivat miellyttävät järjestää ja jännittävät seurata. Liikelataamo kiittää järjestäjiä, osallistujia ja katsojia sekä kaikkia muita, jotka olivat toiminnassa ja hengessä mukana. Kiitos!

22.12.2014 – 28.2.2015

Viihdekeskus Liikelataamo

Osoite: Rentontie 7, 43100 Saarijärvi

Puhelinnumero tiskille: 050 339 8747

Kilpailupäivät:  Tiistai klo 17.30, lauantai ja sunnuntai klo 11.00. Muina aikoina pelaaminen on mahdollista, kun sovit ajan Lataamon kanssa.

Ilmoittautuminen TÄÄLLÄ, tiskin puhelinnumeroon tai sähköpostiin tiski@liikelataamo.fi.

Alkukilpailu

6 sarjaa eurooppalaisella pelitavalla. Rajaton uusinta. Tasoitukset SKL:n keskiarvotasoituksin (suoritushetkellä voimassa olevan keskiarvon mukaan).

Tas. 205-155/80 %.

Viimeinen alkukilpailu lauantaina 28.2.2015 klo 11.00.

Radanhoito joka kilpailuerän alussa.

Finaali sunnuntaina 1.3.2015 klo 16.00

(Samana päivänä Äänekoskella pelattava finaali alkaa n. klo 11.00)

Loppukilpailuun pääsee alkukilpailun 12 parasta. Kilpailutapa kuusi sarjaa eurooppalaisella pelitavalla.

Kilpailumaksu 32 euroa, junioreilta 25 euroa.

Palkinnot

  1. 600 €
  2. 300 €
  3. 150 €
  4. 100 €
  5. 75 €
  6. 50 €
  7. -12. 32 €

Kilpailun järjestäjä:

Saarijärven Keilaajat ry Saarike. www.saarike.net Kilpailun johtaja: Juhani Saarinen p. 0500 640988.

Äkl:n hyväksymä kilpailu